Category Archives: AUDIO / RADIO / TV

RADIO PRODUKCIJA DŽINGLOVI

studijska-miksetaRadio produkcija, dzinglovi za radio i TV stanice, izrada svih vrsta promotivnih audio zapisa, snimanje najava,  radijske špice ili identifikacioni radijski jinglovi. Zahvaljujući dugogodišnjem  iskustvu, dizajneri zvuka, spikerski glasovi i profi vokali sada zajedno učestvuju u kreiranju specijalnih paketa. Produkcija džinglova namenjena je  radio stanicama,  internet radijima, kompanijama koje pripremaju specijalne događaje ili džinglove koriste u različite promotivne svrhe.

 

identifikacioni dzignlovi

Jingle  MIX  Paket 10 + 2  (3 spikera)

4 X Pevani identifikacioni džinglovi (originalno komponovane melodije )
3 X ID džingl vokal u mixu sa  efektima (ime radija, frekvencija, kombinovano)- muški & ženski
3 X Najavni džinglovi (vesti, vremenska prognoza, hit dana ili  najava i odjava reklamnog bloka)
1 X Promo džingl ( promocija sajta ili  slogan koji sledi radio stanica (muški-ženski vok. efekti)
1 X Izrada radijske špice za  najslušaniju emisiju na programu radija (muški ili ženski vokal)

identifikacioni radio jinglovi

Jingle MIX Paket  5 + 1  (2 spikera)

2 X Najavni džingl (vesti, vremenska prognoza, hit dana ili najava & odjava reklamnog bloka)
2 X Identifikacioni džinglovi vokal u mixu sa efektima (ime radija, frekvencija, kombinovano)
1 X Izrada Špice najslušanije emisije na programu (muški ili ženski vokal)
1 X Promo Džingl ( slogan radija, promocija zvaničnog sajta radija ) (muški-ženski vok. efekti)

Dee Jay (ID NAME) / DJ identifikacija

Dee  Jay  ID NAME je vrsta podrške koja  podrazumeva snimanje DJ identifikacije. Namenjena je DJ-u  koji ima učestale javne nastupe, bilo da su u pitanju noćni klubovi, barovi ili angažovanje u okviru radio stanice. Ukoliko je Dee Jay odlučio da svoje radove promoviše putem interneta ovo je najbolji način da zaštiti svoj mix, ali i jedinstvena  prilika za promociju njegovog imena. Snimanje podrazumeva muški ili ženski promo glas (voiceover), kao i  interpretaciju na više  načina.

Poslušajte radijske identifikacione džinglove  predstavljene u okviru kratkih demo mixeva:

Postoji mogućnost da ponuda nekih od paketa jinglova više nije aktuelna.

Izrada radio reklama

produkcija izrada radio reklame za radio staniceIzrada radio reklama i snimanje zvuka za TV reklame. Za razliku od drugih vidova reklamiranja, radio reklame kod slušalaca direktno okupiraju  čulo sluha. Zato je važno da dobro napisan tekst, čita odličan spiker. Bilo da je u pitanju izrada reklama za radio, priprema zvuka za TV reklamu ili obrada zvuka za web video, uvek se koriste muzičke podloge, posebno prilagođene radio i tv industriiji

koraci u produkciji reklama za radio

Iskoristili smo sve prednosti  interneta. Pronašli smo način da maksimalno uštedimo vreme svih dosadašnjih naručilaca reklama. Više nije potrebno dugo tragati za kvalitetnim audio rešenjem. Kompletan proces izrade radio reklama, sada je sveden na samo 3 koraka: 1-odabrati tip radio reklame, 2-pošaljite u prilogu vaš gotov tekst za reklamu 3-dobijate gotov – finalni audio zapis .

AUDIO PRODUKCIJA RADIJSKOG / TV SPOTAPRIMERI
Čitanje 1-5 min. Korporativni film naracija, Tutorijali, Promo Video, YouTube (Spiker)
Izrada Reklamnog Spota do 15 sekundi ( muzička podloga, jedan vokal )
Izrada Reklamnog Spota do 15 sekundi ( muzička podloga , dva vokala )
Izrada Reklamnog Spota od 15-30 sekundi ( muzička podloga, jedan vokal )
Izrada Reklamnog Spota od 15-30 sekundi ( najava koncerta )
Izrada Reklamnog Spota od 30-60 sekundi ( muzička podloga, jedan vokal )
REKLAMNI SPOT SA EFEKTIMA (RADIO/ TV VERZIJA)PRIMERI
Reklamni Spot do 15 sek. ( muzička podloga, zvučni efekti, jedan vokal )
Reklamni Spot do 30 sek. ( muzička podloga, zvučni efekti, dva vokala )
Reklamni Spot 30-60 sek. ( muzička podloga, zvučni efekti, dva ili više vokala)
PEVANE REKLAME, SONGOVI (RADIO/ TV VERZIJA)PRIMERI
Pevana Reklama do 15 sek. ( vokal , komponovana muzika)
Pevana Reklama od 15-30 sek. ( vokal, komponovana muzika )
Pevana Reklama od 15-30 sek. ( vokal, komponovana muz., spikerski glas )
Pevana Reklama od 30-60 sek. ( vokal, komponovana muzika )
Pevana Reklama od 30-60 sek. ( vokal, komp. muzika, spikerski glasovi )
SPIKERSKI OFF (REKLAME, KORPORATIVNI FILM, WEB VIDEO, YOUTUBE)PRIMERI
Čitanje teksta za reklame do 20 sekundi ( sirovi off spikerski glas snimljen u studiju )
Govorne poruke do 60 sek. govorni automat, Call Centar ( snimanje, spiker )

Bez obzira da li je u pitanju obrada zvuka za video, snimanje i angažman spikera za govorni automat, pevana izrada radio reklama ili najednostavniji servisni spot, tu smo da ispratimo ideje ali uz sugestiju i tek onda podršku.

Spikerski promo glasovi za video, film, radio i TV reklame

Voditelj čitanje najava reklama narator za film i videoSpikeri, naratori, glasovi za reklame, čitanje teksta / scenarija. Zahvaljujući kvalitetnim vokalima, ovi spikeri  iza sebe imaju veliki broj uspešnih projekata. Za potrebe čitanja radijske reklame, snimanje dzinglova, izradu video prezentacije ili snimanje tutorijala,  spikeri  sa iskustvom stoje na raspolaganju. Potrebno je samo pripremiti vaš finalni tekst i  kontaktirati nas. Finalni snimak spikerskog glasa biće Vam prosleđen elektronskim putem kada snimanje bude završeno.

Apsolutno je sve jedno,  da li se nalazite u susednom gradu ili na susednom kontinentu. Spikeri su na 3 koraka od Vas. Pre  svega precizno definišite finalni  tekst za vaš budući promo film, tutorijal  ili prezentaciju koja uključuje spikera. Kako biste dostavili finalnu verziju teksta, potrebno je da nas kontaktirate. U zavisnosti od dužine i vrste teksta kao i njegove namene dobijate preciznije informacije, oko mogućeg angažmana i dostupnosti nekoga od spikera.  Posle provere, potvrde i konsultacije lako se moze utvrditi termin snimanja. Po završetku,  Vaš finalni audio snimak je spreman  i biće  prosleđen elektronskim putem.

MUŠKI GLASOVIOPIS SPIKERSKOG GLASA / MOGUĆI NAČIN INTERPRETACIJEDEMO
ALEKSAsugestivan, autentitičan i siguran glas, dubok, energičan ili topao, po potrebi trejlerski, prepoznatljiv

DEJANdinamičan, poletan, zabavan, uverljiv, prepoznatljiv
MARKOurban, energican glas, poletan, prepoznatljiv
ŽELJKOdubok, baršunasti, energičan, dinamičan
ŽENSKI GLASOVIOPIS SPIKERSKOG GLASA / MOGUĆI NAČIN INTERPRETACIJEDEMO
ALEKSANDRAnežan, vedar, zavodljiv, mekan, ženstven, prepoznatljiv
ANAenergican, optimistican ton, leprsav
LJILJANAsnažan, bogat, uverljiv, energičan, cool, urban
SLAĐANAsvetao i vedar glas, optimistican

Većina klijenata kojima je bio potreban glas spikera tj. narator za promo video ili film uspela  je  da nas pronađe. Glasovnom podrškom,  spikeri  su učinili da korporativni filmovi, tutorijali i reklamni spotovi zvuče potpuno profesionalno i tako ostave neuporedivo bolji utisak prilikom prezentacije.

3D animacija – izrada 3D reklama

3D Animacija je prilično kompleksna računarska grafika. Kod izrade animirane TV reklame, animacija će omogućiti da vizuelno simuliramo, objekte, događaje, živa i neživa bića. Drugi rečima 3D animacija provešće nas kroz  proces oživljavanja kompjuterskih generisanih 3D slika.

U filmskoj industriji, animirani objekti su toliko verni da često ne pravimo razliku između onih koji su stvarni i onih koji su napravljeni uz pomoć računara. Dobru animaciju uvek treba da isprate i kvalitetni zvučni elementi. Upravo oni će zaokružiti čitav vizuelni doživljaj.

Izrada 3d reklama, ne podrazumeva samo veštinu i znanje, to je i umetnost. Animirana 3d reklama predstavlja sve prihvatljivije  rešenje za kompanije sa ograničenim  budžetom, jer u većini slučajeva troškovi izrade mogu biti drastično su niži u odnosu na igrane televizijske reklame, gde se često angažuje čitava mašinerija ljudi.

Animacija 3d reklame B.Panov, Voiceover: A. Arsic

Kratki animirani film na vašem sajtu ili promo video

Mnogi maštaju o svojoj TV reklami. Međutim troškovi zakupa oglasnog prostora na vodećim televizijama za mnoge kompanije su neprihvatljivi. Internet je odavno otvorio svoja vrata, a većina kompanija u svetu i kod nas to već uveliko koristi. Ukoliko poslujete online, animacija ili kratki promo video na internet sajtu, predstaviće Vaše nove proizvode ili usluge na sofisticiran način i skrenuti pažnju svih novih posetilaca. Tako ostavljate utisak daleko ozbiljniji od konkurenata.

Vaš internet sajt je vaš prozor u svet. Velike kompanije sve više novca ulažu u internet reklamu. Treba iskoristiti sve mogućnosti koje savremene tehnologije čine dostupnim. To se  može maksimalno isplatiti, jer putem interneta “googlanjem” do vašeg proizvoda ili usluge doćiće samo oni koje taj proizvodu tom trenutku zaista i interesuje. Ukoliko  uspete da fokusirate njihovu pažnju na vašem sajtu, na dobrom ka ostvarenju cilja.

Kakav efekat može postići animirani film na vašem sajtu ili društvenoj mreži ? Danas internet kupac od proizvoda očekuje ne samo kvalitet, već i doživljaj, koji se teško može preneti sitno kucanim tekstom na sajtu. Približite mu svoje proizvode za samo minut ili dva kroz kratki promo film koji može čitati profesionalni spiker. Tada je sveopšti utisak o onome što nudite apsolutno drugačiji. Nemojte zaboraviti ni društvene mreže, na kojima se takođe može videti vaš animirani promo video ( kombinacija slika, 2D ili 3D animacije ). Dakle,  mogućnosti  koje nam pruža internet za bilo koji oblik multimedijalnog prezentovanja su ogromne. Ukoliko imate kompletnu ideju, krenite što pre u realizaciju.