Category Archives: GLASOVI SPIKERA

Narator, korporativni ili promo film, youtube video

Narator za korporativni film snimanje naracija za tv dokumentarni video srbija promo spiker glas za najave programa i emisije

Narator za korporativni ili promo film, youtube video ili online tutorijal. Čitanje teksta za sadržaj koji se plasira užem ili širem auditorijumu putem televizije ( dokumentarni film, tv emisije, programske najave ). Danas, kao nikada pre društvene mreže (facebook video) ili specijalizovani video kanali na internetu podrazumevaju angažman naratora. To je glas koji nas uvodi ili sve vreme vodi  kroz priču ispraćenu kvalitetnim video sadržajem.

Nekada je to snimani video, a nekada animacija ili samo kombinacija pažljivo odabranih slika pa čak i crteža / skica kojima se nešto želi objasniti.

Kako nas narrator vodi kroz čitavu priču, tako njegov glas i izvedba ostavljaju snažan utisak na gledaoce. Bilo da se naracija snima za dokumentarac, tv show, najava programa, promotivni video, narator uvek mora biti na visini zadatka. To već zahteva prilično iskustvo. Boja glasa je naravno važna kao i dikcija, ali je takođe važan i način interpretacije. Sve zavisi od sadržaja koji se plasira i od emocije koju narator (profesionalni spikerski glas ) treba da iznese.

Nekada je potrebno da spiker koji čita naraciju zvuči samouvereno i autoritativno, a nekada da narator pruži  ležerniju i nešto opušteniju interpretaciju. Svaki narator ima svoj stil i to je njegov lični pečat koga se neće odreći. Bez obzira na sve narator je glas kome gledalište treba veruje. Medjutim u stvarnosti to nije uvek izvodljivo ( ponekad su tekstovi koje narator dobije na čitanje – beskonačno nezanimljivi za publiku i bez mnogo smisla)  Zato je UVEK VAŽNO – finalni scenario koji stiže u ruke naratora mora biti dobro napisan. Tada je sasvim izvesno – narator sa dovoljno iskustva zadržaće pažnju publike!

Spikeri, glasovi za TV reklame video, film i radio

Voditelj čitanje najava reklama narator za film i videoSpikeri, naratori, glasovi za reklame, radio i tv spotove, čitanje teksta / scenarija. Zahvaljujući kvalitetnim vokalima ovi spikeri i glasovi iza sebe imaju veliki broj uspešnih projekata. Za potrebe čitanja radijske reklame, video sinhronizacije, snimanje dzinglova, izradu video tutorijala, neki spikeri imaju čak i više od 15 godina iskustva. Potrebno je samo pripremiti vaš finalni tekst i  kontaktirati nas. Finalni snimak spikerskog glasa biće Vam prosleđen elektronskim putem kada snimanje bude završeno.

Apsolutno je sve jedno,  da li se nalazite u susednom gradu ili na susednom kontinentu. Spikeri su na 3 koraka od Vas. Pre  svega precizno definišite finalni tekst za reklamu, vaš budući promo film, tutorijal  ili prezentaciju koja uključuje spikera. Kako biste dostavili finalnu verziju teksta, potrebno je da nas kontaktirate. U zavisnosti od dužine i vrste teksta kao i njegove namene dobijate preciznije informacije, oko mogućeg angažmana i trenutno dostupnih spikera.  Posle provere dostupnosti spikera, potvrde i konsultacije lako se moze utvrditi termin snimanja. Po završetku,  Vaš finalni audio snimak je spreman  i biće  prosleđen elektronskim putem.

MUŠKI GLASOVI
Opis glasa / Varijante koje spiker glasom može da iznese
DEMO
ALEKSA sugestivan i siguran glas, po potrebi energičan, topao ili trejlerski glas, prepoznatljiv
DEKIdinamičan, poletan, zabavan, uverljiv, prepoznatljiv
SRKIdubok, energičan, dinamičan,prepoznatljiv
MARKOurban, energican glas, poletan, prepoznatljiv
ŽENSKI GLASOVI
Opis glasa / Varijante koje spiker glasom može da iznese
DEMO
ALEKSANDRAnežan, vedar, zavodljiv, mekan, ženstven, prepoznatljiv
ANAenergican, optimistican ton, leprsav
BILJAuverljiv, nežan, sugestivan, prepoznatljiv
SLAĐANAsvetao i vedar glas, optimistican

Pored sinhronizacija spikerskih glasova za TV reklame, često se kreira video koji nije u kratkoj formi poput reklama. Video koji služi da informiše, pokaže, objasni ili edukuje na online video platformama ili sajtovima. Tada je potreban profesionalni  spiker narator – glas za promo video ili film. Glasovna podrška spikera moguća je za korporativni film, video kurs ili promo youtube video jer gledalac mnogo bolj razume i  usvaja informacije koje prezentuje video u kombinaciji sa zvukom. To je cilj.

Glas sinhronizovan sa videom ostavlja daleko bolji utisak u odnosu samo na titlovanje koje se ispisuje na slici i tako dodatno odvaraća pažnu tokom gledanja, bilo da se video kreira za potrebe sajta, youtube kanal, online marketing. Druga varijanta za neke društvene mreže  može biti čak kombinacija titla i spikera , vrlo praktično rešenje. Ovo je najprostiji primer uz krajnje jednostavan video u kombinaciji sa glasom spikera.