IVR govorna poruka telefonska centrala, glas automat snimanje poruka

Potrebno Vam je snimanje govorne poruke za poziv na čekanju on hold message . IVR interatctive voice response za telefonske centralu? Ukoliko vas zanima izrada audio snimaka za call centar na pravom ste mestu. Automatske glasovne poruke na telefonskoj centrali do javljanja operatera tj. popularne telefonske sekretarice. 

Zašto je potrebno snimanje profesionalne pozdravne  glasovne poruke ?

Profesionalna izrada govorne poruke, podrazumeva snimanje i produkciju glasa profi spikera. Za svaku firmu ili organizaciju to znači kvalitetno i prijatno prezentovanje najvažnijih informacija putem telefona kroz sistem call centra ili tel. centrale. Svi koji upute poziv telefonom odmah će čuti spikera koji se obraća. Nekada je pogodan ženski, a nekada je prikladniji baš muški glas, zavisi od delatnosti ili subjektivnog doživljaja.

 

Glas koji saopštava poruku treba da zvuči samouvereno i prijatno. Ukoliko je glas prepoznatljiv onda je efekat još bolji. Ovo je možda prvi susret novih klijenata sa vašom firmom. Ovaj prvi utisak je od suštinske važnosti. Upravo tada započinje proces građenja poverenja u vaš salon, restoran, servis, malo preduzeće ili kompaniju. Ovde sve počinje!

IVR govorne poruke treba uvek snimiti profesionalno. Dakle nije to luksuz kompanije već standardna procedura. Donosi mnogo prednosti i olakšava komunikaciju sa željenim sektorom ili odeljenjem, bilo da su govorne poruke na srpskom, hrvatskom, engleskom jeziku. Poruke se snimanju u studiju , čitaju profesionalci sa iskustvom u snimanju glasovnih poruka za call centar i telefonske centrale sa IVR. Način na koji čitamo i snimamo vašu poruku bitno se razlikuje od tona koji slušamo u reklamama. Takođe i sama postprodukcija se znanto razlikuje. Ovo nije reklamna forma! Čitanju se pristupa na drugačiji način ili prilagodjavanju zvuka.

Kako napisati tekst govorne poruke za telefonske centrale kod IVR interactive voice response ?

Jednostavno kompanija treba da odluči koje poruke su zaista potrebne i generalno tu nema pravila. Svaka je firma priča za sebe. Ono što može poslužiti, ali samo kao podsetnik pri kreiranju poruke, jeste možda sledeće:

Pozdravna poruka “welcome” Na početku može se obavestiti pozivalac koga je pozvao: Dobilli ste kompaniju MTB TRADE. Pozivalac zna kako je na pravom broju, a za početak to je važno.

Evo nekih poruka koje mogu koristi kao primeri za IVR: Za prodaju molimo pritisnite taster 1, za reklamacije pritisnite taster 2, za komercijalu taster 3, hvala na čekanju prvi slobodan operater će vam se uskoro javiti. Dakle zaista je mnogo mogućnosti shodno potrebama. Na kraju Vi najbolje znate kako organizovati sistem ili kako se preusmeravaju vaši pozivi i kako treba da napišete vaš tekst. Mi samo čitamo tekst, jer to je najbolje što radimo!

Primer teksta za IVR koji treba sami da napišete, ovaj jednostavni primer se odnosi u slučaju IVR za restoran:

Dobili ste restoran Da Mario – kuću prave italijanske kuhije! “

za naručivanje hrane, pritisnite 1
da biste izvršili rezervaciju, pritisnite 2
za organizaciju proslava, pritisnite 3
za administraciju, pritisnite 4
za podršku ili pritužbe, pritisnite 5
za razgovor sa operaterom, pritisnite 9
da biste ponovo preslušali , pritisnite *

Pored IVR i glasovnih poruka postoje takođe poruke koje se emituju za vreme čekanja na javljanje operatera takozvane onhold messages!

Odličan video koji će vam pomoći da spoznate prednosti poruka na čekanju

Ovim porukama na čekanju do javljanja operatera možete uraditi još mnogo toga. Možete obavestiti o vašim novim proizvodima, uslugama ili specijalnim ponudama “Ovog meseca omogućili smo do 30% popusta na svu kožnu galanteriju !“, na primer!

Možete dati obaveštenje o radnom vremenu, poruka na telefonskoj centrali može da glasi “Pozivate van našeg radnog vremena. Naše radno vreme je svakog radnog dana od 8 do 17 časova, subotom od 9 do 15 časova “ na primer.

Takođe možete saopštiti neke informacije koje klijenti često traže. Na primer na kojim lokacijama se nalaze vaši prodajni objekti, ili neka nova lokacija na kojoj je otvoren objekat.

Kada su praznici u pitanju, možete vrlo kratko i efektno obavestiti o specijanim prazničnim popustima, njihovom trajanju. Možda i čak i čestitka kao znak vredan pažnje Srećne Novogodišnje i Božične praznike zeli Vam kompanija MTB trade. Izmenjeno radno vreme za praznike ili vanredne okolnosti na primer

Govornom porukom možete pozvati klijente da posete vaš sajt ili pogledaju proizvode koju su na specijalnoj akciji. Možete promovisati posebne pogodnosti koje ostvaruju registrovani korisnici na sajtu. Zaista možete uraditi baš mnogo toga.Sve zavisi šta želite i kakvi su važi planovi za razvoj biznisa u budućem vremenu.

KONAČNO SAMI SASTAVITE PORUKE SHODNO SVOJIM POTREBAMA: Firma najbolje treba da zna kakav će biti tekst govorne poruke, tu nema šablona. Ukoliko se TAČNO  zna kakav tekst govorne poruke treba snimiti, ukoliko tekst imate finalno napisan, pozovite nas da tekstualnu poruku pretočimo u glasovnu audio poruku kroz profesionalno snimanje.