IVR govorna poruka telefonska centrala , govorni automat snimanje poruka

Potrebno Vam je  snimanje govorne poruke,  IVR telefonske centrale? Ukoliko vas zanima izrada audio snimaka za call centar firme ili automatske glasovne poruke tj. popularne telefonske sekretarice na pravom ste mestu.  To mogu biti audio čestitke i praznicne poruke vaše firme kojima ćete putem centrale ili mozda drustvenih mreza poželeti srećne preznike vašim kupcima ili klijentima.

Zašto je potrebno snimanje profesionalne pozdravne  glasovne poruke ?

Profesionalna izrada govorne poruke, omogućava snimanje glasa profi spikera a to znači kvalitetno i prijatno prezentovanje značajnih informacija putem telefonske centrale za kompaniju. To će čuti svi klijenti koji vas pozivaju

   

Glas koji saopštava poruku treba da zvuči samouvereno, prijatno, a ukoliko je prepoznatljiv glas, još je bolje. Ovo je možda prvi susret vaših klijenata sa vašom firmom. Prvi utisak je vrlo važan.

Apsolutno je važno da IVR govorne poruke budu snimljene u profesionalnom studiju od strane spikera koji imaju iskustva u tom segmentu prezentovanja. Dakle nije to luksuz kompanije već standardna procedura bilo da su govorne poruke na srpskom, hrvatskom, engleskom jeziku. Poruke se snimanju u studiju , čitaju profesionalci sa iskustvom u snimanju glasovnih poruka za call centar i telefonske IVR centrale. Interpretacija spikera je drugačija od one koje se  zahteva pri snimanju reklama. Ovo nije reklamna forma! Ton često ima sasvim drugačiji pristup!

Kako napisati tekst govorne poruke telefonske centrale ili IVR interactive voice response ?

Jednostavno kompanija treba da odluči koje poruke su zaista potrebne i generalno tu nema pravila jer svaka je firma priča za sebe. Ono što može dobro doći ali samo kao podsetnik pri kreiranju poruke jeste sledeće:

U redu je obavestiti pozivaoce koju su kompaniju dobili,  dakle ime firme ili ime odseka unutar kompanije ako je potrebno. Dobilli ste kompaniju MTB TRADE. Pozivalac odmah zna da je na pravom mestu, a to je za početak jako važno.

Možda glasovnom porukom možete obavestiti o vašim novim proizvodima, uslugama ili ponudama dok se čeka da operater prihvati poziv?

Možete upoznati pozivaoce sa radnim vremenom, ako je poziv van radnog vremena kada vas ponovo mogu dobiti. Naše radno vreme završeno. možete nas pozvati svakog randog dana od 8 do 17 časova, subotom od 9 do 15, na primer.

Takođe možete saopštiti neke informacije za koje znate da klijenti često traže odgovore i tako uštedeti vreme. Kada su praznici u pitanju, mogla bi se emitovati snimljena čestitka na telefonskoj centrali kompanije Srećne Novogodišnje i Božične praznike zeli Vam kompanija DM trade, na primer.

Govornom porukom možete pozvati klijente da posete vaš sajt ili pogledaju proizvode koju su na specijalnoj akciji. Možete promovisati trenutne popuste, pogodnosti i na koji način mogu to ostvariti.

Razni drugi ali ništa manje značajni primeri: Za prodaju molimo pritisnite taster 1, za reklamacije pritisnite taster 2, za komercijalu taster 3 dakle zaista mnogo je mogućnosti shodno potrebama. Na kraju može ići poruka kojom se zahvaljujete na pozivu.

KONAČNO SAMI SASTAVITE PORUKE SHODNO SVOJIM POTREBAMA: Firma najbolje treba da zna kakav će biti tekst govorne poruke, tu nema šablona. Ukoliko se  TAČNO  zna kakav tekst govorne poruke treba snimiti, ukoliko tekst imate finalno napisan, pozovite nas da tekstualnu poruku pretočimo u glasovnu audio poruku kroz  profesionalno snimanje.