IVR govorna poruka telefonska centrala , govorni automat snimanje poruka

Potrebno Vam je snimanje govorne poruke za poziv na čekanju on hold message ili IVR interatctive voice response za telefonske centralu? Ukoliko vas zanima izrada audio snimaka za call centar, automatske glasovne poruke na telefonskoj centrali do javljanja operatera tj. popularne telefonske sekretarice na pravom ste mestu. 

Zašto je potrebno snimanje profesionalne pozdravne  glasovne poruke ?

Profesionalna izrada govorne poruke, podrazumeva snimanje i produkciju glasa profi spikera. Za svaku firmu ili organizaciju to znači kvalitetno i prijatno prezentovanje najvažnijih informacija putem telefona kroz sistem call centra ili tel. centrale. Svi koji upute poziv telefonom odmah će čuti spikera koji se obraća.

 

Glas koji saopštava poruku treba da zvuči samouvereno i prijatno. Ukoliko je glas prepoznatljiv onda je efekat još bolji. Ovo je možda prvi susret novih klijenata sa vašom firmom. Ovaj prvi utisak je od suštinske važnosti, jer upravo tada započinje proces građenja poverenja u vaš salon, restoran, malo preduzeće ili kompaniju. Ovde sve počinje!

IVR govorne poruke treba uvek snimiti profesionalno. Dakle nije to luksuz kompanije već standardna procedura. Donosi mnogo zan malo novca i znači puno bilo da su govorne poruke na srpskom, hrvatskom, engleskom jeziku. Poruke se snimanju u studiju , čitaju profesionalci sa iskustvom u snimanju glasovnih poruka za call centar i telefonske centrale sa IVR. Način na koji čitamo i snimamo vašu poruku bitno se razlikuje od tona koji slušamo u reklamama. Ovo nije reklamna forma! Čitanju se pristupa na drugačiji način.

Kako napisati tekst govorne poruke za telefonske centrale kod IVR interactive voice response ?

Jednostavno kompanija treba da odluči koje poruke su zaista potrebne i generalno tu nema pravila jer svaka je firma priča za sebe. Ono što može poslužiti, ali samo kao podsetnik pri kreiranju poruke, jeste sledeće:

Na početku možete obavestiti pozivaoca koga je je to pozvao telefonom: Dobro došli ! Dobilli ste kompaniju MTB TRADE. Pozivalac odmah zna da je na pravom mestu, a za početak jako to je važno.

Evo nekih poruka koje mogu koristi kao primeri za IVR: Za prodaju molimo pritisnite taster 1, za reklamacije pritisnite taster 2, za komercijalu taster 3, hvala na čekanju prvi slobodan operater će vam se uskoro javiti. Dakle zaista je mnogo mogućnosti shodno potrebama. Na kraju Vi najbolje znate sami kako organizovati sistem kako će se preusmeravati pozivi i kako to koncipirati! Mi samo čitamo tekst, jer to je najbolje što radimo!

Primer teksta za IVR koji treba sami da napišete, ovaj jednostavni primer se odnosi u slučaju IVR za restoran:

Dobili ste restoran Da Mario – kuću prave italijanske kuhije! “

za naručivanje hrane, pritisnite 1
da biste izvršili rezervaciju, pritisnite 2
za organizaciju proslava, pritisnite 3
za administraciju, pritisnite 4
za podršku ili pritužbe, pritisnite 5
za razgovor sa operaterom, pritisnite 9
da biste ponovo preslušali , pritisnite *

Pored IVR glasovnih poruka postoje i poruke koje se emituju za vreme čekanja na javljanje operatera takozvane onhold messages!

Odličan video koji će vam pomoći da spoznate prednosti poruka na čekanju

Ovim porukama na čekanju do javljanja operatera možete uraditi još mnogo toga. To je odličan vid za dobar tele-marketing. Možete obavestiti o vašim novim proizvodima, uslugama ili specijalnim ponudama “Ovog meseca omogućili smo do 30% popusta na svu kožnu galanteriju !“, na primer!

Možete dati obaveštenje o radno vremenu , poruka na telefonskoj centrali može da glasi “Naše radno vreme je svakog radnog dana od 8 do 17 časova, subotom od 9 do 15 časova “ na primer.

Takođe možete saopštiti neke informacije koje klijenti često traže. Na primer na kojim lokacijama se nalaze vaši prodajni objekti, ili neka nova lokacija na kojoj je otvoren objekat

Kada su praznici u pitanju, možete vrlo kratko i efektno obavestiti o specijanim prazničnim popustima, njihovom trajanju. Možda i čestitka Srećne Novogodišnje i Božične praznike zeli Vam kompanija MTB trade, ili radno vreme za praznike, na primer

Govornom porukom možete pozvati klijente da posete vaš sajt ili pogledaju proizvode koju su na specijalnoj akciji. Možete promovisati posebne pogodnosti koje ostvaruju registrovani korisnici na sajtu. Zaista možete uradi baš mnogooo toga sve zavisi šta želite i kakvi su važi planovi za razvoj biznisa u budućem vremenu.

KONAČNO SAMI SASTAVITE PORUKE SHODNO SVOJIM POTREBAMA: Firma najbolje treba da zna kakav će biti tekst govorne poruke, tu nema šablona. Ukoliko se  TAČNO  zna kakav tekst govorne poruke treba snimiti, ukoliko tekst imate finalno napisan, pozovite nas da tekstualnu poruku pretočimo u glasovnu audio poruku kroz  profesionalno snimanje.