IVR govorna poruka telefonska centrala, glas automat snimanje poruka

Potrebno Vam je snimanje govorne poruke kod poziva na čekanju? Treba vam on hold message, IVR interactive voice response ili glas za govorni automat telefonske centrale? Ukoliko vas zanima izrada audio snimaka za pozivni – call centar na pravom ste mestu. Takođe to mogu biti pozdravne glasovne poruke na telefonskoj centrali pre javljanja operatera ili popularne automatske telefonske sekretarice. 

Zašto je potrebno snimanje profesionalne pozdravne  glasovne poruke ?

Profesionalna izrada glasovne poruke za govorni automat podrazumeva snimanje i produkciju glasa profi spikera. Za svaku organizaciju to znači kvalitetno i profesionalno prezentovanje najvažnijih informacija putem telefona kroz sistem pozivnog centra / call centra ili tel. centrale. Svi koji upute poziv telefonom prvo čuju glas spikera koji se obraća. Nekada je pogodan ženski, a nekada je prikladniji upravo muški glas.

Ulažete puno energije u funkcionalnost i dizajn vašeg web sajta? Kako bi bilo da se na prvom sastanku sa klijentom koji je došao preko vašeg sajta, pojavite u najlepšoj kravati? Ovo najbolje opisuje značaj profesionalne audio poruke za svaki biznis.

Glas koji saopštava poruku treba da zvuči samouvereno, dikcija je zaista jako važna. Razumljivost putem telefonskog sistema je “siromašna” upravo zbog opsega frekvencija koje su nepromenjive. Ovo je možda prvi telefonski poziv novog klijenta? Prvi utisak je NAJVAŽNIJI. Upravo tada pozivalac počinje kreirati sliku, bilo da je stomatološka / lekarska ordinacija, frizerski salon, restoran, servis, online prodaja, agencija ili kompanija. Ovde sve počinje.

Čak vrlo kratka i jednostavnija glasovna poruka na govornom automatu ima svoj efekat. Nema propuštenog poziva. Kada niste uspeli odgovoriti na poziv, vaš novi klijent je dobio neku povratnu informaciju i već je stvorio neki utisak.

IVR govorne poruke treba uvek snimiti profesionalno. To donosi prednosti jer olakšava komunikaciju sa željenim sektorom ili odeljenjem u kratkom roku. Bilo da su glasovne poruke za govorni automat na srpskom, hrvatskom, engleskom jeziku, uvek treba snimati u studiju. Poruke treba čitamo kao profesionalci sa iskustvom u snimanju glasovnih poruka IVR-a. Stil čitanja i snimanja poruke bitno se razlikuje od onog koji slušamo u većini reklama. Postprodukcija se takođe razlikuje zbog specifičnih audio formata. Ovo nije reklamna forma! Čitanju se pristupa na poseban način, kao i prilagođavanju zvuka.

Kako napisati tekst govorne poruke za telefonske centrale kod IVR interactive voice response ?

Jednostavno kompanija treba da odluči koje poruke su zaista potrebne i generalno tu nema pravila. Svaka firma je priča za sebe. Ono što se može sugerisati jeste sledeće:

Pozdravna poruka “welcome” Na početku može se obavestiti pozivalac koga je pozvao: Dobilli ste kompaniju MTB TRADE. Pozivalac je siguran da poziva pravi broj. To je za početak govornog automata važno.

Evo nekih poruka koje mogu koristi kao primeri za IVR: Za prodaju molimo pritisnite taster 1, za reklamacije pritisnite taster 2, za komercijalu taster 3, hvala na pozivu prvi slobodan operater će vam se uskoro javiti. Dakle zaista dosta mogućnosti. Sve zavisi od potreba. Na kraju Vi najbolje znate kako organizovati sistem, da postoji fino samo fino stilizovana pozdravna poruka ili se kod vas vrši preusmeravanje poziva. Tako treba da napišete vaš tekst. Mi samo čitamo tekst, jer to je najbolje što radimo!

Primer teksta glasovnih poruka koji treba sami da napišete.Ovaj jednostavni primer se odnosi restoran:

Dobili ste restoran Da Mario – kuću prave italijanske kuhije! “

za naručivanje hrane, pritisnite 1
da biste izvršili rezervaciju, pritisnite 2
za organizaciju proslava, pritisnite 3
za administraciju, pritisnite 4
za podršku ili pritužbe, pritisnite 5
za razgovor sa operaterom, pritisnite 6
da biste ponovo preslušali , pritisnite *

Pored IVR , glasovnih poruka postoje takođe poruke koje se emituju za vreme čekanja na javljanje operatera takozvane onhold messages!

Odličan video koji će vam pomoći da spoznate prednosti poruka na čekanju

Ovim porukama na čekanju do javljanja operatera možete uraditi još mnogo toga. Možete obavestiti o vašim novim proizvodima, uslugama ili specijalnim ponudama “Ovog meseca omogućili smo dodatnih 30% popusta na određene proizvode!“, na primer!

Možete dati obaveštenje o radnom vremenu, poruka na telefonskoj centrali može da glasi “Pozivate van našeg radnog vremena. Naše radno vreme je svakog radnog dana od 8 do 17 časova, subotom od 9 do 15 časova “ na primer.

Takođe možete saopštiti neke informacije koje klijenti često traže. Na primer na kojim lokacijama se nalaze vaši prodajni objekti, ili neka nova lokacija na kojoj je otvoren objekat.

Kada su praznici u pitanju, možete vrlo kratko i efektno obavestiti o specijanim prazničnim popustima, njihovom trajanju.. Izmenjeno radno vreme za praznike ili u vanrednim okolnostima na primer

Govornom porukom možete pozvati klijente da posete vaš sajt ili pogledaju proizvode koju su na specijalnoj akciji. Možete promovisati posebne pogodnosti koje ostvaruju registrovani korisnici na sajtu. Zaista možete uraditi baš mnogo toga. Sve zavisi šta želite i kakvi su vaši planovi za razvoj biznisa u vremenu koji je več uveliiko stiglo.

KONAČNO SAMI SASTAVITE PORUKE SHODNO SVOJIM POTREBAMA: Firma najbolje treba da zna kakav će biti tekst govorne poruke, tu nema šablona. Ukoliko se TAČNO  zna kakav tekst govorne poruke treba snimiti, ukoliko tekst imate finalno napisan, pozovite nas da tekstualnu poruku pretočimo u glasovnu audio poruku kroz profesionalno snimanje.