Narator, korporativni ili promo film, youtube video

Narator za korporativni film snimanje naracija za tv dokumentarni video srbija promo spiker glas za najave programa i emisije

Narator za korporativni ili promo film, youtube video ili online tutorijal. Čitanje teksta za sadržaj koji se plasira užem ili širem auditorijumu putem televizije ( dokumentarni film, tv emisije, programske najave ). Danas, kao nikada pre društvene mreže (facebook video) ili specijalizovani video kanali na internetu podrazumevaju angažman naratora. To je glas koji nas uvodi ili sve vreme vodi  kroz priču ispraćenu kvalitetnim video sadržajem.

Nekada je to snimani video, a nekada animacija ili samo kombinacija pažljivo odabranih slika pa čak i crteža / skica kojima se nešto želi objasniti.

Kako nas narrator vodi kroz čitavu priču, tako njegov glas i intepretacija ostavljaju upečatljiv utisak na gledaoce. Bilo da se naracija snima za dokumentarac, tv show, najava programa, promotivni video, narator uvek mora biti na visini zadatka. To već zahteva prilično iskustvo. Boja glasa je naravno važna kao i dikcija, ali je takođe važan i način interpretacije. Sve zavisi od sadržaja koji se plasira i od emocije koju narator (profesionalni spikerski glas ) treba da iznese.

Nekada je potrebno da spiker koji čita naraciju zvuči samouvereno i autoritativno, a nekada da narator pruži  ležerniju i nešto opušteniju interpretaciju. Svaki narator ima svoj stil i to je njegov lični pečat koga se neće odreći. Bez obzira na sve narator je glas kome gledalište treba veruje. Medjutim u stvarnosti to nije uvek izvodljivo ( ponekad su tekstovi koje narator dobije na čitanje – beskonačno nezanimljivi za publiku i bez mnogo smisla)  Zato je UVEK VAŽNO – finalni scenario koji stiže u ruke naratora mora biti dobro napisan. Tada je sasvim izvesno – narator sa dovoljno iskustva zadržaće pažnju publike!