Snimač govora

Tražite najbolji snimač govora za vaše potrebe snimanja. Postoji zaista veliki broj audio uređaja koji se koriste kao snimači govora. Medjutim ovde možemo pomenuti samo neke, poluprofesionalne i profesionalne snimače govora. To će biti oni snimači sa kojima smo imali solidna iskustva za intervju sagovornika na terenu. 

Najbolji snimač govora?

Kada se pomene prenosni audio snimač, prvo što mnogima pada napamet je zoom. Prenosni audio snimač glasa, mali kompaktan lak za upotrebu. Pomenimo snimać, model ZOOM H1. Ne treba dozvoliti da vas njegov jednostavni izgled i veličina zavaraju. On poseduje odličnu tehnologiju snimanja i neće vas ostaviti na cedilu ako recimo snimate neki prilog, reportažu ili nečiji govor na konferenciji recimo. Može da snima u formatima 16-bit/44.1 kHz to 24-bit/96 kHz WAV,  ili format MP3 from 48 kbps to 320 kbps..

Snimanje glasa za online youtube klipove ?

Svi znamo da je zvuk u bilom kom videu užasno važan. Slika ne mora uvek biti vrhunska ali zvuk jednostavno mora. Istražite googlajte koliko je zvuk vazan. Za snimanje youtube sadržaja morate imati kvalitetniji mikrofon od snimača tipa H1 ZOOM. Zapravo bilo bi poželjno da imate bolji mikrofon. Recimo biće vam potreban i mikrofonski preamp uz kondenzatorski mikrofon.

Snimanje glasa za internet reklame

Ako je potrebno da napravite svoju kampanju ili youtube video reklamu, ipak je mnogo bolje da se taj tekst za reklamu prepustite ljudima sa iskustvom. Ozbiljna audio oprema i akustika daju ozbiljan zvuk . Tekst naravno treba da čita profesionalac sa iskustvom koji će znati da naglasi važne segmente u okviru teksta. Ovo je jednostavan primer video reklame, gde je prikazana vrlo jednostavna animacija, ali sa profesionalnim glasom ove video reklame.

Koji snimači mogu doći u obzir za video klipove koje snimate za online video?

ZOOM H1 je dobar snimač razgovora za mnoge namene. Medjutim ako je potrebno snimiti voice over za video ili spikera za online reklame, to nije taj nivo. Skupa oprema je profesionalni preamp mikrofona, AD konverzija, kondenzatorski profi mikrofoni i akustika pre svega , sve to ima svoju cenu. To se ne može jednostavno porediti.

snimač govora zoom H1

Postoji još malo naprediji snimač govora ili  zvuka uopšte ZOOM H5, to je malo bolja priča. Njegova cena je znatno viša i postoji razlog zbog čega toliko košta ZOOM H5. Da ne ulazimo u sitna nabrajanja, radi okej i vredi ga imati u arsenalu. Hoćete li uspeti da snimite reklamu sa negovim mikrofonima. Sa njegovim mikrofonima nije moguće, ali snimač jednostavno vredi jer ima druge mogućnosti. Noviji model je ZOOM H6. O njima pišemo uskorom i mnogo opširnije.
 

ZOOM H5 snimač govora

Kvalitetan snimac govora, prozvođača Tascam. Tačnije to je model snimača TASCAM DR40. Takođe i model snimača govora Tascam DR44WL.

Koji snimač kupiti ostaje da sami odlučite shodno budžetu i potrebama. Cena snimača govora, kreće se u rasponu od oko 90 eura do 300 evra.

Napomena: Sve sto smo napisali ovde bilo je sa ciljem da vas ukratko uputimo. Molimo da ne postavljate pitanja za pomoć  oko snimača u našoj kontakt formi. Mnogo toga možete i sami saznati na netu samo googlajte. Hvala na razumevanju!