Snimač govora

Tražite najbolji snimač govora. Postoji zaista veliki broj savršenih uređaja koji se koriste kao odlični snimači govora. Medjutim ovde ćemo predstaviti samo neke od profesionalnih snimača govora. To će biti oni snimaci sa kojima smo imali solidna iskustva za intervju sagovornika na terenu. 

Najbolji snimač govora?

Snimač glasa iskustva govore da su neki od najboljih u odnosu cena kvalitet su snimači govora marke ZOOM. Tu je recimo model ZOOM H1. Ne treba dozvoliti da vas njegov jednostavni izgled i veličina zavaraju. On poseduje odličnu tehnologiju snimanja i neće vas ostaviti na cedilu ako recimo snimate neki prilog, reportažu ili nečiji govor na konferenciji recimo. Može da snima u formatima 16-bit/44.1 kHz to 24-bit/96 kHz WAV,  ili format MP3 from 48 kbps to 320 kbps. To nije sve, ZOOM H1 dobar je za youtube klipove koje mnogi  danas snimanju.

Snimanje glasa za online youtube klipove ili online  reklame?

Svi znamo da je zvuk u bilom kom videu užasno važan. Slika ne mora uvek biti vrhunska ali zvuk jednostavno mora. Ne zato sto se mi bavimo zvukom već to je prosto tako. Istražite googlajte koliko je zvuk vazan. Promovisanje kroz video reklame koje se koriste za reklamiranje na youtube sve je ucestalije. Takođe facebook ili instagram. YouTube reklamiranje nudi izvrstan način da se povežete sa publikom, da ispričate priču o svom proizvodu u svega 2 minuta ili predstavite svoju uslugu. Evo nekih primera youtube explainer videa i reklame jednostavne slike ali sa profi zvukom.

Ako je potrebno da napravite svoju kampanju i youtube video reklamu, ipak je mnogo bolje da se taj tekst za reklamu snimi profi studiju, na mnogo ozbiljnijoj audio opremi. Tekst naravno treba da čita profesionalac sa iskustvom koji će znati da naglasi važne segmente u okviru teksta ali na pravi način. Ovo naravno ne važi za one koji snimaju svoje youtube klipove ili video sadržaje na svojim kanalima , mislimo na youtubere koji mogu snimati i napolju i na terenu ili u svojoj sobi jer prosto koncept njihovih videa je takav. Evo nekih snimača.

Koji snimači mogu doći u obzir za video klipove koje snimate za online video?

Da se razumemo ZOOM H1 dobar je snimač govora ili razgovora za mnoge namene, medjutim ako treba recimo da sniman glas za trailer video voice over, glas spikera naratora za film ili recimo treba da snimate radio reklamu ili zvuk za TV reklamu, to nije taj nivo. Nije ni čudo što se takva snimanja rade isključivo u profi studijima na dosta ozbiljnim mikrofonima gde je odrađena gluva soba u pravoj akustici prostora. Skupa oprema i profi preamp mikrofona , kondenzatorski profi mikrofoni i akustika pre svega , sve to ima svoju cenu. Teško da može stati u isti džep sa 100 eura. Zapravo ni ne pokušavajte.

Postoji još malo naprediji snimac govora ili  zvuka uopšte ZOOM H5, to je malo bolja priča. Njegova cena je znatno viša i postoji razlog zbog čega toliko košta ZOOM H5. Da ne ulazimo u sitna nabrajanja, radi okej i vredi ga imati u arsenalu. Hoćete li uspeti snimiti reklamu sa negovim mikrofonima. Pa da se ne lažemo sa njegovim mikrofonima ne ali snimač nimalo nije za bacanje. Tu je još malo noviji model  ZOOM H6. O njima ćemo verovatno pisati uskoro, malo opširnije.
 

Postoji i kvalitetan snimac govora, recimo prozvođač je Tascam i to model TASCAM DR40 ili Tascam DR44WL.

Snimac govora za Youtube klipove ?
Kada se traži snimac govora onda ima raznih varijanti. Ovde se trudimo da to bude lako prenosivi takozvani ručni snimac govora koji nudi dobar kvalitet po dobroj ceni. Imate ovde namenski prikačen video na engeskom gde lik objektivno zaista govori o ovim uređajima. Probali smo sve ove uređaje, znamo da čovek zaista govori objektivno, gledajte pažljivo.

Inače mnogi se pitaju koja je cena za dobar snimač govora?

Šta je dobro za vas to ćete sami da odlučite. Cena snimaca govora kreće se u rasponu od oko 90 eura do 300 evra.

Napomena: Sve sto smo napisali ovde bilo je sa ciljem da vas ukratko uputimo. Molimo da ne postavljate pitanja za pomoć  oko snimača u našoj kontakt formi. Mnogo toga možete i sami saznati na netu samo googlajte. Hvala na razumevanju!